.

Στοιχεία επικοινωνίας

Υπεύθυνος Επικοινωνίας

Η Πάργα

Γνωρίστε την Πάργα

H Πάργα

Παργα, η όμορφη ακτοπλοϊκή κωμόπολη στη βορειοδυτική Ελλάδα, είναι ένας καταπράσινος παράδεισος με καταγάλανα νερά και μια μαγευτική ατμόσφαιρα. Με πλούσια ιστορία και καταπληκτική φυσική ομορφιά, η Πάργα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Το κέντρο της πόλης της Πάργας είναι χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου, που περιβάλλεται από τις κρυστάλλινες παραλίες και τα καταγάλανα νερά του Ιονίου Πελάγους. Στο κέντρο της πόλης, ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει στα παραδοσιακά σοκάκια, να ανακαλύψει παραδοσιακά μαγαζιά με τοπικά προϊόντα και να δοκιμάσει τη ντόπια κουζίνα σε μια από τις πολλές ταβέρνες και εστιατόρια.

Η Πάργα είναι επίσης γνωστή για τα κάστρα της. Το Κάστρο των Βενετσιάνων είναι το πιο εντυπωσιακό και βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου που περιβάλλεται από τη θάλασσα. Το κάστρο χτίστηκε στον 11ο αιώνα και έχει εκπληκτική θέα στην πόλη και τη θάλασσα.

Η Πάργα είναι ένας προορισμός που μπορεί να ικανοποιήσει τις προτιμήσεις και των πιο απαιτητικών ταξιδιωτών. Οι όμορφες παραλίες, η καταπράσινη φύση, οι παραδοσιακές κατοικίες και ο ιστορικός πλούτος της περιοχής, καθιστούν την Πάργα ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά κέντρα της Ηπείρου και όχι μόνο.

Η καταπληκτική παραλία της Βάλτου, με τα κρυστάλλινα νερά και την εντυπωσιακή αμμουδιά, αποτελεί μια από τις πιο γνωστές και αγαπημένες παραλίες της Πάργας. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται και η παραλία του Λίχνου, μια άλλη πανέμορφη παραλία με ρηχά και κρυστάλλινα νερά.